2023-06-08
前幾日同朋友搞個小生日🥳來到旺角瓊華中心10樓~麻辣風雲♨️💯呢間主要食四川菜,環境上夠大又空擴,而且主要都是以中國風做主題,給人有一種宮廷故鄉的感覺‼️😍黃金蝦我地人數眾多,所以叫了很多美食,呢個黃金蝦同名一樣帶有金黃色,靜係見到已經相當吸引,鮮嫩蝦肉配上外皮酥脆,呢個結合非常好,令我地回味無窮!🤩乾煸肥腸就係鍾意肥腸夠油膩,加上辣辣既刺激口感,食到我地好滿足又津津有味,真係好食到不得了,超香!😎洛神花茶味道好清新,好好飲,可以消除疲勞同解暑,多飲益處多,好少四川嘢會有咁健康飲料,值得一讚!🤓菊花蜜好濃郁既菊花香,味道有花香同蜜糖既味道,淡淡清新,菊花蜜可以帶點放鬆同清熱既效果,好飲不錯!😝黑松露煙燻溏心蛋真係一道好特別既菜式,黑松露既獨特香氣加埋煙燻蛋黃,原來可以咁夾!😜花雕醉雞呢一道傳統既花雕醉雞,相信人人都食過,呢個醉雞真係好食到胃口大開,酒味同雞既鮮味都好濃郁,雞肉亦都好新鮮!🤪臘肉炒萵荀呢一道菜完全無失望,都做得咁好食,臘肉炒出來特別惹味!😗酸辣土豆絲呢度既土豆絲又真係幾多,好豐富裝到成碟都有,味道都唔差,酸辣口感大家都喜愛!😋酒釀丸子呢道小食好補身,好香既酒味再配上丸子,丸子
🤩乾煸肥腸
😎洛神花茶
🤓菊花蜜
😜花雕醉雞
呢一道菜完全無失望,都做得咁好食,臘肉炒出來特別惹味!
😗酸辣土豆絲
呢道小食好補身,好香既酒味再配上丸子,丸子質感鬆軟入味,軟棉棉,呢個甜品認真好食!
😛黑糖糍粑
最後呢個完住有一種糯糯既口感,佢既黑糖味道都好濃郁,呢個中式甜點都唔錯!
🤩🤩無論鍾意食辣、甜、清淡都好,每一道菜都有佢獨特既地方,多重味道食得好滿意,特別喜愛佢既飲品,值得推薦既餐廳❗️