2017-10-26 392 浏览
呢間餐廳位於香車街街市對面, 是成條街望落去最「靚」嘅餐廳. 我哋一向好膚淺,咁就入咗去. 常餐$42 睇相好似有好多野食,咁就要試吓. 上到枱,份量少到不能相信. 咁大個人, 未見過炒蛋得一茶匙,多士得四分一件,腸仔加埋有一條,不過十分之salty. 豬扒好似好大片, 其實就超薄切, 又乾. 最正常係個羅宋湯通粉,唔好睇相以為大碗, 個底比淺ga,有個friend 因為唔食牛, 叫咗清湯通粉, 佢話係冇味嘅. 最重要係成個餐, 冇一part 係熱嘅, 話係暖已經好俾面. 叫咗杯熱好立克, 淡到難飲. 最後一出門口,去咗旁邊間麵包店買包做下午茶. 打工仔嘅午餐真係好重要, 係成個下午嘅精神支柱, $42一個常餐, 比起其他餐廳嘅30蚊早餐差很多, 連份量都好少
最後一出門口,去咗旁邊間麵包店買包做下午茶.

常餐