2019-05-26
Weekend 又黎到MK逛逛街,正好一田大減價,買完野就同朋友一齊食lunch! 朋友想食吉列牛,所以就黎列呢間餐廳食番個招牌吉列牛set! 吉列牛定食 $148: 吉列牛弄得半熟,之後我地可以自己擺係mini鐵板上燒,按照自己的喜愛熟既程度,不過我建議大家唔好太熟,7成左右就ok, 牛小排油花均勻,經210度高溫油炸20至40秒,薄切成一口size。火候控制得很好,吉列皮薄且鬆脆,再點埋wasabi 食口感更豐富;定食仲配埋白飯同miso soup! 咖哩忌廉烏冬牛肉 $78: 一大碗咖哩烏冬被好滑身既cream 包圍住,撈混去之後食落口好creamy 一d 都唔會覺得好濟,而且咖哩味道好濃郁,又唔會太辣,仲配埋牛肉一齊食真係好match! 😋😋Kobekatsu 秘製蛋卷 $68: 蛋卷切開一小塊,卷內舖滿芝士,呈現流心既效果,一夾起芝士絲可以拉到好長,蛋味好香滑濃郁,oishi!☺️+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
+++++++++++++++