2023-09-14
好耐無食漢堡包但又唔想食快餐店,上網見到呢間店有好多好評,地點又近時代廣場好方便,決定同朋友去試下先😆睇Menu見到漢堡包有三個選擇,original 單點,Combo同Tasting就配埋薯條,但Tasting 份量會細啲,大食嘅我就決定叫Combo ,細食嘅朋友就叫Tasting 🙈🙈🙈.🍔Cheesy Burger 漢堡用安格斯牛,牛肉大塊又厚身,食落肉質嫩滑有牛味,漢堡包嘅包皮好香脆又鬆軟,大力壓落個包到都唔會扁塌,又唔會濕立立淋哂,再加上麵包有塗牛油,配埋半溶嘅mozzarella & cheddar cheese同番茄生菜一齊食,十分滋味😋🍔 Wagyu Burger 和牛煎得夠香,有豐富嘅肉汁同好香嘅油脂,再配埋鮮甜嘅番茄同生菜,口感豐富之餘又唔會膩。小鳥胃嘅朋友表示,呢個份量嘅漢堡包再配埋薯條已經夠哂!!薯條係幼身,食落仲係熱辣辣同脆,tasting 薯條份量同combo一樣🍟🥤Blackcurrant Mango + 🥤Blackcurrant Peach兩杯飲品飲落甜甜地有淡淡嘅芒果味同桃味,飲落清涼清爽!📍 Exotica Gelatea (銅鑼灣)銅鑼灣霎東街4
🍔Cheesy Burger
🍔 Wagyu Burger
兩杯飲品飲落甜甜地有淡淡嘅芒果味同桃味,飲落清涼清爽!
📍 Exotica Gelatea (銅鑼灣)
銅鑼灣霎東街49號地舖
#hk #hkfood #foodie #hkfoodie #foodstagram #instafood #foodlover #hkrestaurant #travel #hktravel #hklife #香港 #香港美食 #香港餐廳 #burger #漢堡 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #causewaybay #exoticagelatea