2019-04-13 41 浏览
金鶴響中環開左分店呀!仲係試業中!位置:荷李活道、就響扶手電梯旁邊裝修:有半開放式廚房、坐 bar 枱可以見到廚師煮麵;枱與枱之間唔擠迫服務:一坐低,女店員就問我地要熱茶定係冰水;遞上菜單,同我地介紹店舖嘅招牌,分別係白雞湯拉麵同埋鰻魚飯;鰻魚係台灣入口,即叫即燒、原條燒。最後我哋要咗雞白湯拉麵同埋雞白湯沾麵,再叫咗一串蒲活燒鰻魚串雞白湯拉麵一上枱,店員介紹點樣食呢個面,先食新鮮炸起嘅牛蒡,趁熱食,好味道!雞胸係超級嫩滑,店員提醒唔好浸入個熱湯到,會影響雞肉嘅肉質。跟住有兩片烤過嘅豚肉,好香。雞白湯好濃郁,有好濃嘅雞味,但係一啲都唔油膩。雞白湯沾麵店員話個沾麵湯食食下唔夠熱、可以加熱返。沾麵有全隻嘅溏心蛋,我感覺沾麵嘅湯好似比湯麵更濃更厚身。但係沾麵無炸牛蒡⋯湯拉麵定係沾麵⋯好難揀啊最好每次都同老公嚟食,每人叫一款😆蒲燒活鰻魚串燒完一啲都唔乾,肉厚,好好味以後可以行落去就食到喇,開心
金鶴響中環開左分店呀!
仲係試業中!

位置:荷李活道、就響扶手電梯旁邊

雞白湯拉麵
雞白湯好濃郁,有好濃嘅雞味,但係一啲都唔油膩。

雞白湯沾麵
店員話個沾麵湯食食下唔夠熱、可以加熱返。
沾麵有全隻嘅溏心蛋,我感覺沾麵嘅湯好似比湯麵更濃更厚身。
但係沾麵無炸牛蒡⋯

湯拉麵定係沾麵⋯好難揀啊
最好每次都同老公嚟食,每人叫一款😆

蒲燒活鰻魚串
燒完一啲都唔乾,肉厚,好好味

以後可以行落去就食到喇,開心