2019-10-18 727 浏览
尖沙咀出名多韓食,所以決定去發掘下。見到呢間價錢唔貴,就去試下呢間。午餐便當有四款,我就叫咗辣炒魷魚。炒魷魚係韓國都好常見,但係香港餐廳一係就冇、一係就比其他例如烤牛肉貴。難得今次有,同埋都係$58。便當好豐富,有唔同前菜。但同其他地方唔同,前菜係冇得任添加。前菜嘅魚餅不過不失,泡菜就有d強差人意,冇味嘅。前菜仲有薯蓉,好味,只係個組合有d奇怪。第一次見韓食有薯蓉作配/前菜。辣炒魷魚唔辣,冇辣椒嘅香味。初時以為魷魚好少,但食落都幾多,仲有洋蔥呀。其實成個便當你都唔難搵到洋蔥嘅蹤跡,好彩我係愛洋蔥架! 朋友就叫咗照燒雞扒便當,賣相一般。原本以為會好靚全執塊雞扒,點知只係雞件/柳。味道我就唔知喇。飲品叫咗米露水。某程度黎講食呢間係因為想米露水。甜甜地,真係好好飲。平食韓食,都唔可以有太大期望,只係當思鄉就得。

平食韓食,都唔可以有太大期望,只係當思鄉就得。
米露水
辣炒魷魚便當