2018-01-09 98 浏览
我有一位朋友系素食者,所以我同佢食饭我都会同佢食素,因为我平时太多大鱼大肉,间唔中食下素菜都几好。佢介绍咗我嚟呢间餐厅话系佢朋友介绍佢嘅,咁我哋就姑且一试。可能因为系素食嘅限制,Menu嘅选择并唔多,我就叫咗个肉酱意粉因为我好想知道用素菜整肉酱会系点,佢就叫咗个蒜片意粉。晚市加$68可以配沙律同埋汤,沙律就非常之稳阵ga la, 汤方面𠮶晚系蘑菇汤同埋椰菜花汤,呢两个汤都做得好够味,蘑菇汤就一定系浓味嘅,所以好稳阵,但系椰菜花系淡味嘅菜,要做到汤好饮但系唔会「水」系要落D功夫。我冇食到我朋友个蒜片意粉,我估都应该好食嘅,令我惊喜嘅系我嘅肉酱意粉,真系非常之像真,就算我专登去咀嚼啲碎肉,我都觉得口感非常之似, 茄汁挂面度好,面条口感都好好。可能我比较少食素菜,我真系估唔到素材可以扮肉类扮得咁似,而且个意粉真系好食,所以我会推介俾大家。

佢介绍咗我嚟呢间餐厅话系佢朋友介绍佢嘅,咁我哋就姑且一试。

• 肉酱意粉