2021-07-16 548 浏览
今晚我們叫了個水煮魚,在点餐app,可選魚種類,我們簡單要了便宜一点的龍鯏魚及2款餃子和京燒羊肉。我們食完後,埋單時,要成$5XX,跟在app上預算的$3XX有不同,故問了一下...点知個Cashier那位即時話,你們係食咗桂花魚喎...我話我哋係点龍鯏的,你哋嚟錯咗,点解要收我們貴D呢?佢只一路話我哋係食咗桂花,都係果句...其實我自己係不懂怎分別什麼魚的,但佢俾我的感覺係:佢查都冇查,点解佢咁快知道我們係食桂花魚呢?是否她們已知道冇平D嘅魚,所以照出“貴D”果條魚,又冇話我們知,到時客戶埋單就瞞天過海呢?講真,“貴魚”其實唔值,因為水煮個湯底及材料,好似煲咗好耐唔新鮮,而且魚份量很少。這裏真的冇下次了。完!

這裏真的冇下次了。完!