2020-09-17
打卡Cafe 又洗乜周圍搵,油麻地咪有一間!而且非常近地鐵站,真是行過路過,都唔可以錯過呀。來到時看到門前放著兩張長木櫈,配上其特色植物、地磚,還有一大片大玻璃作採光,感覺像來了台灣的一樣,有種令人放鬆、悠閑的感覺。而店內佈置簡約,但總給人家的感覺,悠閒舒適。食物選擇都非常多,冷麵、鳥冬、意粉、漢堡...等,真的不止是咖啡咁簡單。Mocha - $42拉花甚有心思,輕盈細密,口感柔滑,味道香濃,真的令我一再回味。野莓梳打 - $45梳打水配上野莓,味道酸酸甜甜,清爽解渴,野莓汁混合在梳打水中,攪拌後慢慢混和在一起。綠茶素麵 配吉列蝦 - $88素麵彈牙,有陣陣綠茶味,而且醬汁酸酸甜甜,清新得來又開胃,配上金黃色的吉列蝦,口感香脆,蝦仍彈牙,正。味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉 - $128賣相看似簡單,但其扁意粉味道剛剛好,有著味噌、蟹醬的味道,口感豐富,再將蟹籽、蟹肉混合起來,每一啖都吃到多重的蟹味感受,令人回味無窮。
而店內佈置簡約,但總給人家的感覺,悠閒舒適。
Mocha - $42
野莓梳打 - $45
梳打水配上野莓,味道酸酸甜甜,清爽解渴,
野莓汁混合在梳打水中,攪拌後慢慢混和在一起。
綠茶素麵 配吉列蝦 - $88
味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉 - $128