2010-07-13
本身平時食日本料理我一定嚟呢間! 今日諗住好耐無食嚟食吓啦! 點知.......叫立魚湯烏冬~ 無! (個待應行去廚房問) 炸蕃薯波~ 無!(再行去問老細) 朋友叫有一款魚生~ 無! 咁問個侍應有乜嘢食? 佢又行去問!! 跟住老細話 : 立魚湯烏冬無立魚湯呀! 豬骨湯烏冬好嘛!? 再唔係食海鮮烏冬吖! 煲湯爐壞咗兩日!(您個爐壞咗關我乜事!? 次次食都有!今次無唔緊要! 壞爐!? ) 以前叫刺生好抵,佢會拼好唔係散叫咁,又新鮮! 今日要每款叫! 仲每款計! 好! 到戲肉!!我哋 Order 咗:1) 三文魚刺身---------------------唔新鮮,有魚"聲"味,仲要係魚邊位!!2)油甘魚腩剌身-------------------唔新鮮,硬口!!3)吞拿魚剌身----------------------直頭雪到羣黑邊!!4)魚刺身-------------------------執漏咗單,兼嗰幾片嘢雅晒色!即係唔新鮮!!5)土佐豆腐-------------------------炸到深啡色兼上面" gi " 沙律醬! (應該點醬油)6)燒雞泡魚干-----------
我哋 Order 咗:
6)燒雞泡魚干----------------------呢個叫好d ! 但燒到中間黑咗之餘, 得8條幼條, $60 一碟!
7)燒三文魚腩----------------------見到就想鬧爆佢! 完全唔係腩! 係Cheap Cheap 煎魚扒!! 塊嘢完全無魚腩嘅脂肪,乾到爆,仲衰過屋企煎嘢!!
8)加卅卷----------------------------落單時連老細都唔清楚係乜! 以為係手卷! 因為食到火嚟! 叫佢唔洗整! 埋單!!
土佐豆腐(嚟咗冇食),燒三文魚腩(嚟咗冇食),加卅卷(取消)佢唔計數!!
埋單: $620
基本上係一個魚生拼盤 + 燒雞泡魚干 + 佢本身嘅前菜( 茄子,沙律, 芽菜)!
無嘢呀! $620 !? 貴唔緊要!! 你比乜嘢我哋食呀!? 差無可差之餘中要咁嘅收費! 以前好到爆!! 依家差到爆!!
無下次 , 無下次 , 無下次 , 無下次