2010-07-10
今日放工,諗住去飲茶,心水選擇幾間都無位。最後見利舞台咁多間,咪去試下囉,點知就出事喇。上到去18樓,見有位咪入去坐囉,一坐低,當堂想起身走人,隻碟污糟到不行了。我算。當劃好點心後,叫人收張點心紙都好困難。叫個部長收,佢應完你等陣就行左去。叫第二個又唔理你。我都算。叫完點心之後,食物質素都不過不失,但服務奇差。打開個茶壺,5-6個人行過都唔同你加水,最後得個經理行過先會同你加。身邊有個叫ANNA既WAITER,喺旁邊洗GAS爐,負能量爆燈,一路做,一路同其他伙計傾計不特止,又黑面,語氣又差,加上佢清潔時旁邊仲有一大盤糭,真係下次咪鬼叫,如果唔係分分鐘咸肉糭會變梘水糭。再者,其他伙計都不煌多樣,落單落錯單,埋單都埋左超過15分鐘。仲要我叫5碟點心,夠胆死收我九碟。無野好講,呢次係我第一次幫襯,亦係最後一次。臨走我仲大聲講,落去食雲吞麵,嚇都個WAITER都呆左,你就知佢地幾好SERVICE。呢度奉勸各位想擺酒既新人,唔好揀呢間,因為你揀佢,只會一世後悔。