2021-04-03
今次又同朋友食野啦,佢介紹左呢間純素雪糕,佢話佢食過覺得幾好食。兩個迷你軟雪糕筒和飲品套餐$68嗰日有四款唔同口味嘅雪糕揀,分別係紅豆、抹茶、紅肉火龍果同埋榴槤。我揀咗抹茶味同埋榴槤。迷你軟雪糕筒真係好迷你,好可愛,但我覺得呢個份量啱啱好,因為可以食到多啲口味。榴槤味雪糕真係有好香甜嘅榴槤,食落口感軟滑,好正。至於抹茶味都幾唔錯。飲品方面我揀左牛油果香蕉沙冰,呢個有得揀要燕麥奶定係豆奶,我就揀左燕麥奶。牛油果同香蕉都係比較口感順滑嘅生果,加埋燕麥奶就自然會成為左一杯好creamy嘅飲品,好正。又唔會太甜,又好香水果味。番薯條$38炸粉唔會太厚,番薯好清香,好食。鹽烤百葉豆腐$38呢個好好好好食!好食到我地一人叫左一份。每份大約有8件,烤得好香,入面好滑,好好食!係我成餐嘅最愛!和風紫菜百頁豆腐淮山拌面$58呢個係朋友食嘅,淮山面上面有啲紫菜碎,又有兩種醬汁,隔離又有啲沙律菜,可以撈埋一齊食。自家製麻辣百頁豆腐淮山拌面$58呢個就我食嘅,個麻辣醬好夠辣,夠香又夠惹味。隔離有幾件凍嘅百頁豆腐,都好食,不過我都係鍾意食熱嘅鹽烤百葉豆腐多啲。不知不覺間原來食咗一餐素食,但好食喎!
兩個迷你軟雪糕筒和飲品套餐$68
番薯條$38
炸粉唔會太厚,番薯好清香,好食。
鹽烤百葉豆腐$38
和風紫菜百頁豆腐淮山拌面$58
自家製麻辣百頁豆腐淮山拌面$58
不知不覺間原來食咗一餐素食,但好食喎!