2023-10-25 378 浏览
又系忽发奇想突然想食酸菜鱼,谂起个种辣味就好想食😋!荃湾其实都好多间酸菜鱼,不过放工附近既位置,叫做较就脚嘅就如心广场二期🤨!上咗OpenRice见到晚市8:00就有八折优惠,咁就拣咗呢间十二味😌。虽然话今日好肚饿,但系两个人如果点咗一碟酸菜鱼,都惊食唔到咁多嘢,所以最终只点咗四样嘢连凉拌前菜😛:主食当然系「人见人爱酸菜鱼」🤩可以有五种辣度,我哋叫咗小辣,啲鱼片好滑,小辣就啱啱好,唔会太抢味。除鱼片外,仲有其他配料:酸菜、莴荀同磨菇等,配料仲好食😂。但鱼片既份量好似少左啲,同埋啲鱼肉相对夹起嚟较易碎开。其余就叫咗个干煸四季豆、葱油拌面,前者味道尚可,但稍嫌油左啲😅,碟拌面都系一般,没有配料的拌面,可以不试。😅后来都加左凉菜-烧椒皮蛋(有辣度可选),喜欢食辣既,真系要拣起码中辣先感受到辣味,尤其食佢皮蛋蓉时捞埋啲红椒🌶️丝🙂🙂。今晚虽则其份量好似唔系好多,但味道都算交到功课,座位二人坐门口四人台,都尚算宽阔同唔嘈,环境也算满意。今餐有OpenRice 订位的八折优惠,埋单$368呢餐也算是不错的选择😛
又系忽发奇想突然想食酸菜鱼,谂起个种辣味就好想食😋!

主食当然系「人见人爱酸菜鱼」🤩

人见人爱酸菜鱼