Le Viet

2018-04-14 133 浏览
今日兴起想食越南菜,朋友提议呢间几出名,食物质素不错,所以就黎试啦~有lunch set,配热饮~我地一行四人叫左大虾菠萝饭、生牛肉汤粉、香茅猪颈肉捞檬、春卷扎肉捞檬~大虾菠萝饭好大个菠萝呀!!! 仲有3只大虾添!!!外观满分!!!炒饭干身,成个饭有好多菠萝肉,连每粒饭都好香菠萝味!!!呢个菠萝饭份量比较多,男仔可能食得晒,女仔应该食唔晒,最o岩就紧系同朋友们share食喇~~~生牛肉汤粉生牛肉唔韧,生熟度刚好。另配九层塔,青柠,辣椒,可按自己须要添加,增添风味。香茅猪颈肉捞檬猪颈肉好香香茅味,唔干,唔韧!捞檬汁用细樽仔装,十分别致,可按自己须要份量添加,亦唔会令檬粉变冧。捞檬汁酸酸甜甜,非常开胃,檬粉好滑,最o岩天气热既时候食!春卷扎肉捞檬春卷香脆可口~扎肉也不错~整体来说食物质素不错!而且服务员好贴心,记得每人所叫既饮品,直接放在各人面前!值得一赞!

有lunch set,配热饮~

大虾菠萝饭

好大个菠萝呀!!!
 仲有3只大虾添!!!外观满分!!!

炒饭干身,成个饭有好多菠萝肉,连每粒饭都好香菠萝味!!!

生牛肉汤粉

生牛肉唔韧,生熟度刚好。

另配九层塔,青柠,辣椒,可按自己须要添加,增添风味。

香茅猪颈肉捞檬

猪颈肉好香香茅味,唔干,唔韧!

捞檬汁酸酸甜甜,非常开胃,檬粉好滑,最o岩天气热既时候食!

春卷香脆可口~

扎肉也不错~