2011-12-11 60 浏览
星期五放假出開尖沙咀去試一平安.之前見佢有咁多好評所以一直都好想黎試.因為係星期五既TEA TIME..唔洗等好快就有位坐.裝修幾靚.好有日本居酒屋既feel.見到個afternoon set. 叫左一個set (細)熊本拉麵$46+煎餃子$8個樣黎到個時都幾吸引.話哂見到日本人都黎食.一食佢個麵.唔彈牙.好粉.我覺得同味_拉麵差唔多.個麵底整體黎講係味_個隻黎.再講塊叉燒.我同友人都係叫左熊本拉麵.大家一致覺得個塊叉燒係有陣膠味.仲差過日本杯裝拉麵入面個塊肉仔.咬左一啖就無再食埋佢.不過佢個湯就okay既.幾濃.可以讚既係佢用個隻七味粉.好香.唔似得味千咁樣無味,整體個麵好唔吸引人食埋落去.本身諗住佢$46都算平.但個質素就真係令人覺得唔值呢個價.同埋真係非常之細碗.夾2啖麵就無哂.個set可以揀+唔同價錢食唔同既小食/細碗飯.我叫左煎餃子,個餃子好油但就無煎到香脆咁樣,個味普普通通.可以食下既.而友人就叫左佢新出既炸蝦滑蛋飯(細)$+12.試食左一舊炸蝦.非常地差.好似食到一口炸粉咁.完全搵唔到蝦既肉係邊.只可以感受到一pat粉入左口.而友人不時要加豉油落個飯到.因為佢話完全無味可
星期五放假出開尖沙咀去試一平安.

之前見佢有咁多好評所以一直都好想黎試.
因為係星期五既TEA TIME..唔洗等好快就有位坐.
裝修幾靚.好有日本居酒屋既feel.
見到個afternoon set.
叫左一個set (細)熊本拉麵$46+煎餃子$8
個樣黎到個時都幾吸引.話哂見到日本人都黎食.
一食佢個麵.唔彈牙.好粉.

我覺得同味_拉麵差唔多.
個麵底整體黎講係味_個隻黎.
再講塊叉燒.我同友人都係叫左熊本拉麵.
大家一致覺得個塊叉燒係有陣膠味.

仲差過日本杯裝拉麵入面個塊肉仔.
咬左一啖就無再食埋佢.
不過佢個湯就okay既.幾濃.
可以讚既係佢用個隻七味粉.好香.唔似得味千咁樣無味,

整體個麵好唔吸引人食埋落去.本身諗住佢$46都算平.
但個質素就真係令人覺得唔值呢個價.同埋真係非常之細碗.
夾2啖麵就無哂.
個set可以揀+唔同價錢食唔同既小食/細碗飯.
我叫左煎餃子,個餃子好油但就無煎到香脆咁樣,
個味普普通通.可以食下既.
而友人就叫左佢新出既炸蝦滑蛋飯(細)$+12.
試食左一舊炸蝦.非常地差.

好似食到一口炸粉咁.完全搵唔到蝦既肉係邊.
只可以感受到一pat粉入左口.
而友人不時要加豉油落個飯到.因為佢話完全無味可言.
service就不過不失啦.可能因為無咩人.所以佢地都唔係好active.

就係咁.食左一餐令人好失望既lunch(tea?). 一定唔會再去食.-_-
2011-12-09