2009-04-19
是晚首次到八月花吃飯,絕對會是再後一次份量兩個人叫了個set dinner兩人餐,除了來了兩份湯令我們知道是兩人餐外,從食物份量絕想不到是兩人餐,但我們自問是細食人士,最後要叫多個白飯才有六成飽的感覺,還要計劃再到樓上麥記補飛。服務個個無笑容,皆因成個場只見到6-8個樓面,個個做到無晒氣,取menu取了近15分鐘,加水又15分鐘,上跟餐甜品超過20分鐘,埋單就接近10分鐘,一餐飯大部分時間在等.極少時間在食。(因為份量太少)收得咁貴,好心請多幾個人啦!見d服務員個個行唔停,我都唔好意思催得太多次。味道食物味道一般,除了小部份含貴價用料外,水準極為一般,但可以相信真係無味精。上了碟麒麟魚片,上面有幾條菜心,但菜心上面還有幾位白飯,於是好奇地問問服務員:「請問菜心上的白飯是否有何寓言及是否刻意加上?」只見對方二話不說,把魚片撒回,但這一撒,又要等多20鐘才從新上菜! 真係多口之過。(其實我真是出於好奇問下,並不是想投訴,如果對方開口話要換個碟,我會叫停,算了吧!) 上菜應快不快,撒菜就快到叫停都叫唔切!埋單兩個茶芥已經近$60!每位$280,但得六成飽,還吃足近2小時!
份量
埋單