2017-06-30
一直都聽身邊朋友介紹神戶屋呢間放題好好食,又抵食。但一直冇機會是因為自己平時都唔大喜歡放題,但今日事緣之後簡直係令我愛上放題啊!一坐低,我就叫咗象拔蚌刺身三文魚刺身原隻玉子燒,又估唔到佢哋呢排都幾靚仔喎,成個盤都係唔同類型嘅魚生,仲有甜蝦刺身好新鮮好爽口,好有質感!我份人本身都幾鍾意食日本野,同埋我份人都比較健康所以我好鍾意食枝豆。但係之前食過幾間放題啲知道都係好林,入邊甚至冇豆!但今次神戶屋嘅枝豆好大碗,仲有鹽吊下味,好開胃又健康!我本身份人鍾意打邊爐,但是每次去其他食肆例如吉野家嗰啲都未必咁足料😭但係圖片見到,佢啲雪花牛唔單止個Pattern好靚,牛肉下邊仲有好多豆腐啊金菇冬菇!之後係燒物嗰度我做安娜左炒雜菇啦楊假啦同埋我最鍾意嘅牛油粟米!佢哋用牛油來炒但係出奇地牛油既份量好少,但都好香口,好好食!😘而羊架一啲都唔蘇,即使冇薄荷醬但係佢哋嘅醬汁亦都頂得住有餘,錦上添花!另外,朋友就介紹左好多唔同嘅炸物俾我試,有榴槤炸彈鮮奶球,當中最令我驚喜嘅係佢哋嘅人氣榴槤炸彈,果然名不虛傳,一邊淡淡榴槤肉,外脆內軟!啱晒鍾意食榴槤嘅你呀!見到台台都有叫芝士生蠔,我都忍唔住叫咗呀!一食落口,淡淡芝
另外,朋友就介紹左好多唔同嘅炸物俾我試,有榴槤炸彈鮮奶球,當中最令我驚喜嘅係佢哋嘅人氣榴槤炸彈,果然名不虛傳,一邊淡淡榴槤肉,外脆內軟!啱晒鍾意食榴槤嘅你呀!見到台台都有叫芝士生蠔,我都忍唔住叫咗呀!一食落口,淡淡芝士加生蠔肉,嗰種芝士嘅香味加上海鮮嘅甜味簡直係好夾呀!
我自己本身都比較鍾意食沙律因為好似比較健康,就叫咗一個三文魚撈沙律,估唔到佢哋用嘅沙律菜好爽口,食到索索聲!驚食濟嘅你不妨叫一盒三文魚撈沙律可以令你更加開胃架!除咗枝豆之外,我都叫咗紫薯食😘佢哋啲紫薯二入口得來又唔會林啤啤,一個字正!
總括嚟講,神戶屋放題真係一洗我對放題嘅黑暗歷史啊,原來放題都可以做得咁好,又唔會漏單,嘢食種類又多,不枉平日都有好多個客人,有啲仲塞滿晒個電梯口,真係好正啊!大家不妨去試一試,價錢又親民,服務態度都好好!正呀!😘