2018-06-05 2364 浏览
今晚同家姐行街,行完街,又到食晚饭的时间,今晚家姐话想食日本嘢,行过金马伦道,见到依间日式餐厅好光猛,就同家姐推门进内。餐厅比人舒服的感觉,点菜好先进,店员会比个ipad 客人点菜,所有菜式显示在ipad 上,直接快捷。仲显示埋总数几钱。我和家姐点了三色丼和炸鸡件。三色丼 好精致,用咗三个碗仔载著,分别是海胆,吞拿鱼肉和蟹肉,蟹膏。好邪恶。但抵受唔到诱惑。海胆好新鲜,份量都好多,放落口后,慢慢溶化, 好正吞拿鱼好似个小山丘,份量唔少,但味道就相对较淡,同饭捞匀一齐食,都好滋味。望落蟹膏的颜色不是太吸引,但食落又好香蟹味。空口食有啲“漏”,除了蟹膏还有些蟹肉,这个都要和饭一起食,先感觉到无咁邪恶。虽然三个饭都细细碗,但食晒都好饱食咗个三色饭,叫咗个炸鸡件做𩠌,日式炸鸡同韩式炸鸡大不同。这里的炸鸡有好多件,配了日式沙律酱没有太厚粉浆,啖啖肉,好香口,沾了沙律酱就唔觉热气啦…哈哈最后叫了2杯可乐,配炸鸡一流食完这餐饭好满足,同平时食放题,啲质数好好多
餐厅比人舒服的感觉,

我和家姐点了三色丼和炸鸡件。

三色丼

海胆好新鲜,份量都好多,放落口后,慢慢溶化, 好正

虽然三个饭都细细碗,但食晒都好饱

炸鸡件

最后叫了2杯可乐,配炸鸡一流
可乐

食完这餐饭好满足,同平时食放题,啲质数好好多
用餐时段
炸鸡件