1K
2019-12-18 239 浏览
係附近打完邊爐🍲朋友話要食糖水,醒起呢間由IG Shop 做到入地鋪既糖水店。第一次黎光顧,好期待。😍門口好紫💜,大大隻寫左芋圓圓,「紫色控」一定好鐘意,當時八點左右竟然無人龍🧍‍♀️🧍🏽🧍🏼‍♂️好幸運👍🏽。我地係門口等左陣都無人安排入座,可能客人多到無人招呼🤨我地入去先意識到,先有店員主動安排入座。重點係我哋第一☝️次黎,發現原來要自己去左收銀處下單比曬錢💰先等人拎黎。係靠觀察人先知,難怪無人招呼。仙草芋圓(HKD 32):可以簡落吾落花奶,薏米同紅豆份量多。紅豆吾太甜,不錯。重點芋圓真心好煙韌,齊曬三色蕃薯🍠、香芋同紫薯,係真材實料既,但香芋味吾突出,加埋凍既仙草,有點半凍半熱,好怪,仙草普通涼粉咁,整體加埋一般。椰汁🥥西米露(HKD 28): 星星造型碗幾靚,但份量少,咁既價錢可以再大碗D。椰汁味濃,奶味濃,不過都係普通質素。總結:芋圓煙韌 但味道吾算出用料普通 服務態度一般

仙草芋圓(HKD 32):
可以簡落吾落花奶,薏米同紅豆份量多。

椰汁🥥西米露(HKD 28):

總結: