2021-10-21 1432 浏览
約兩星期前whatsapp預約outdoor 座位,當晚6點前準時到達,因為之前有落微雨Reception向我表示當日無開放outdoor 座位。於是安排左我地坐室內中間排位置,眼見當時附近座位全是空枱,於是問待應係咪只可坐這位置,待應問過Reception後回覆我隔離窗口位已有人book,於是唯有乖乖坐低。後來我發現outdoor 有一枱客人,見Reception經過即問佢點解,佢無回答我,行去同一個有肚腩嘅男職員講,男職員走過嚟問有咩幫到我,於是我就由book outdoor 開始講返,佢回應我因為之前outdoor 上面簷蓬仲滴緊水,同埋客人唔介意。咁點解Reception當時無問過我地介唔介意就直接同我地講無開放?而且我book 6點,7:45需交枱,但我坐到7:36隔離窗邊位置都係空嘅,後面窗邊位亦係7:30先有人入座,其實當我地問係咪只可坐這位置時可唔可以同我地講因為有客人book左7:30,如果換窗邊位需要7:30前交枱?好難理解佢地對座位嘅安排,整個晚餐過程讓我只能理解為熟客與新客嘅不同待遇🤷🏻‍♀️
庆祝纪念
纪念日