2021-11-27
其實芽莊已經食過好多次🤣今日食嘅呢間食個時係新開張咗一星期左右~一行五人可以嗌多幾款嘢食試下😚主食先上咗個芽莊炒飯同堤岸炒米粉🔥兩個都炒得乾身,而且夠鑊氣,上到枱仲係熱辣辣,亦都唔會太油膩,加埋啲花生味道一流🤤不過個人覺得炒米粉可能因為落咗豉油嘅關係有啲咸🙈兩者之間比較鍾意炒飯😝睇餐牌見到有個叫濱海伴燒牛柳就好想知究竟咩係濱海~原來係將米粉壓成餅狀,上面加啲蔥碎同蒜碎😍燒牛柳燒得生熟啱啱好入面仲有啲肉汁襯落去濱海到都幾夾,而且口感夠特別😛推薦未試過嘅人試下🐮越式炸春卷熱辣辣上嚟,炸得幾香口~襯埋啲生菜同香茅可以平衡返個油膩感🥬香茅燒牛肉米紙卷就比較普通,建議都係食軟殼蟹米紙卷好食啲🦀燒三文魚撈檬一上枱畀兩大舊三文魚嚇親 超·大·嚿😱三文魚有用啲青檸檬汁同胡椒粉調過味,平衡返三文魚嘅膩~加埋撈檬都幾清新💚💚生牛肉河粉都超好食😋個湯嘅香茅味好突出,亦都有牛肉味,啲生牛肉都夠滑,呢個都冇令我失望🤪另外之前食過覺得好好食嘅仲有河內蕃茄蟹檬🍅同埋扎肉肉鬆糯米飯🍚之前都想分享但係啲相影得麻麻🙈覺得佢哋先係芽莊嘅招牌菜😂總括而言覺得佢哋食物質素真心唔錯,雖然定價稍貴,但係佢哋份份都好大份絕對夠飽,而
主食先上咗個芽莊炒飯同堤岸炒米粉🔥
香茅燒牛肉米紙卷就比較普通,建議都係食軟殼蟹米紙卷好食啲🦀
總括而言覺得佢哋食物質素真心唔錯,雖然定價稍貴,但係佢哋份份都好大份絕對夠飽,而且算幾好坐,職員都幾好客同殷勤,幾關心客人嘅需要,而且好有禮貌,絕對係吸引我不斷回訪嘅原因🥳