2021-01-09 22 浏览
對好多球迷黎講,都會好想飛去愛隊嘅主場,親身感受一場緊張刺激嘅90分鐘賽事⚽️計劃趕不上變化,呢一年去唔到🇬🇧圓夢,但留喺香港都可以止下癮,搵番間以足球為主題嘅餐廳,食餐好嘅✨可能您會話,唔喺兵工廠球迷唔去得呢間餐廳架wor,以下喺我同👦🏻對餐廳嘅睇法🎈(利申非球迷):店主將自己嘅珍藏同多年西廚經驗融合,為食客及球迷提供一個聚腳點,除左足球狂熱,當然最重要都要以美食吸引一班捧場客幫襯。餐廳以草地+球凳貫穿⚽️氣氛十足✨有別於其他足球/運動主題餐廳,呢度一部電視都無,只有滿滿嘅珍藏品💎好多阿仙奴名宿著過嘅球衣、手套、球鞋、甚至親筆簽名波衫都喺無遮無掩地掛喺大家面前👍🏽👦🏻 (利申利記球迷):03-04年挾住49場跨季不敗嘅驕人成績成功俘虜唔少球迷成為佢嘅粉絲,睇店主掛出嚟嘅紀念品同埋球衣就知佢係一個波齡不淺嘅忠實球迷,最令食客覺得驚喜嘅係冇好似酒吧咁樣裝咗好多電視喺度播足球片段,喺呢度食嘢可以靜心欣賞食材同埋店主嘅收藏品😉😋食咗乜:波士頓活龍蝦配白汁黑松露意大利扁麵 + 熱朱古力 HKD$168芝士焗龍蝦🦞肉質彈牙,食到龍蝦微微嘅海水鹹味👍🏽意大利扁麵絕不馬夫,滿滿嘅黑松露忌廉汁配搭不同種類

🎈(利申非球迷):

👦🏻 (利申利記球迷):

😋食咗乜:
芝士焗龍蝦🦞肉質彈牙,食到龍蝦微微嘅海水鹹味👍🏽意大利扁麵絕不馬夫,滿滿嘅黑松露忌廉汁配搭不同種類嘅菇👍🏽鍾意白汁嘅您絕對唔可以錯過
偏好紅醬嘅氣球就略嫌有小小膩,但食埋跟餐嘅沙律就平衡番✨

澳洲草飼牛柳配香蒜意大利扁麵 + iced lattee HKD$168+3
牛柳來貨👍🏽👍🏽煎得熟度適中,肉質鮮嫩🐮

✅晚餐會跟埋沙律🥗蒜蓉包
🥗沙律一反加入柚子嘅慣常做法,加入柚子味爆珠,配搭清新又特別✨
跟餐嘅蒜蓉包亦好出色🤤外脆內軟嘅面包+香口嘅蒜蓉牛油👍🏽👍🏽唔會咬崩牙

鹹蛋黃雞翼(5隻)HKD$78
蛋黃控之選👍🏽送啤酒一流

即製梳乎厘+雲呢拿雪糕 HKD$88+12
梳乎厘用焗杯製作,脫模後上碟👍🏽空氣感十足,打完卡都仲好動L,口感濕潤😋推薦大家加埋雪糕🍦雲呢拿雪糕同梳乎厘好夾🙌🏼

‼️TIPS‼️
⚽️餐廳食物同裝修佈置都好用心,好適合同朋友屋企人慶祝/製造驚喜✨不過都建議大家了解下朋友嘅愛隊喺邊隊先帶佢黎😂您知啦,球隊總有世仇同宿敵

🚌點搭車:

巴士🚌:乘搭途經彌敦道嘅巴士線,喺登打士街 / 豉油街巴士站落車,落車就會見到譽發廣場㗎啦

港鐵🚇:喺油麻地站A2出口沿彌敦道向旺角方向行,行2個街口就會見到譽發廣場入口