2019-09-27 766 浏览
本月有家人生日,我們訂左樂天集團的樂天經典慶祝,網上訂個陣係得8點和9點揀揀,打電話詢問可不可以8點半,職員說可以,真幸運。食樂天經典的時候正值中秋節,如果冇訂位相信要等好耐,門口的人龍都幾長下,我們8個人被安排左坐小圓檯,但餸菜太多放不下,樂天經典的職員主動提出換一張大圓檯比我們,十分感謝。一坐下,就有開胃小吃,有栗子同花生,栗子好淋淋,岩哂老人家食酥炸蝦棗呢個入面有芋頭,又係好粉,出面個皮都脆,外脆內軟炒飯覺得麻麻地,但好肚餓,所以都好快食哂燒雞好食!一上燒雞的時候仲熱到燙親隻手😂色澤係金黃色,咬開個陣都有熱辣辣的雞油流出黎,雞肉都好滑招牌扣肉包一份有四件,好淋,一咬就開,大大舊肥肉連埋包夾住一齊食,冇甘漏呢個南乳煲,喜歡咸的人可以叫呢個,不太適合我豬頸肉我喜歡佢好薄,唔駛咬好耐就吞到推介雞翼!!!好好味,雞肉好滑好入味胡椒蟹,蟹肉飽滿,食肆已經扑碎左個殻,方便我們食,基本上不用再用鉗,胡椒味都重麵同飯一樣麻麻地,小菜比較推薦黃金蟹,個人覺得黃金味不夠之後我們食蛋糕,樂天經典不會收切餅費,我們食到十點,都沒有趕我們走,服務態度都好好

酥炸蝦棗
呢個入面有芋頭,又係好粉,出面個皮都脆,外脆內軟

炒飯覺得麻麻地,但好肚餓,所以都好快食哂

招牌扣肉包
一份有四件,好淋,一咬就開,大大舊肥肉

連埋包夾住一齊食,冇甘漏

呢個南乳煲,喜歡咸的人可以叫呢個,不太適合我

豬頸肉我喜歡佢好薄,唔駛咬好耐就吞到

推介雞翼!!!
好好味,雞肉好滑好入味

麵同飯一樣麻麻地,小菜比較推薦

黃金蟹,個人覺得黃金味不夠

庆祝纪念
团年饭