2017-09-26 88 浏览
晚試食夠$120可以加$40叫10塊三文魚刺身(原價80),還可以幾新鮮。櫻花海膽反卷等得比較耐,事關佢入面舊蝦要炸,上枱係岩岩炸好嘅。一入口,甜。粉紅魚鬆厚左d亦唔太平均,甜到淨係食到魚鬆同炸蚱味,海膽亦同餐牌上嘅大細唔同,得半舊,有舊仲好肉酸咁pat左係到,賣相都幾差。唯一好嘅就係蝦係岩岩炸起(定唔知係咪返炸,冇為意)。個人好鍾意食軟殼蟹叫咗牛油果軟蟹飯反卷,好期待。一上枱就第一時間夾黎食,點知大伏、係大伏、係超級大伏!軟殻蟹外面係應該咬落去脆架嘛,枱上呢6舊野唔單止唔脆,係好韌!韌到食扒咁,非常之失望。舊蟹唔係熱嘅,相信100%唔會係新鮮炸起,當然食落都知唔係,都唔知炸完擺左係到幾耐!我好想同店員反映,但當時仲有碟未黎所以就費事。好在叫得唔多野,隔離枱一對夫婦叫左一個$128拼盤,一個炒飯同魚生飯,食到一半都聽到個男人同老婆講:「好難食喎,大佬。」我地表示有同感。總括,呢間日本野對食物質素冇要求,處理食物好求其;而價錢又唔係平,我認為佢定價比一般高。難怪晚市時間都咁少人,一定唔會再去。

牛油果軟殼蟹反卷
2017-09-26