今次係本人第一次寫食評,原因是不吐不快!
本人已遷離將軍澳超過十年,為慶祝母親節於是選了這間近母親居所的煉瓦亭。五月五日已打來訂座,接線生說七點已full, 得番六點半ok嗎?我說ok便留了電話訂枱。
末到六點半,老父先到達,電話傳來我冇訂枱的消息,心想老豆你咪玩嘢!過了五分鐘,餐廳打來,話冇我訂位紀錄,今晚full booking冇枱俾我!

當我到達後跟他們交涉,我show番手機record俾佢地䏲,叫佢check番電話紀錄,唔係我嘅錯。跟住佢地安排我地入座,還末坐好,一個類似經理物體走近講左幾句,我冇為意佢講乜,內容大意係“都已經即刻俾位你地,仲嘈d乜?”點解好似我地錯咁!佢地真係要撿討下,另外一樣嬲嘅原因係叫我地食快d,乜你覺得兩分鐘我地可以食完行返出嚟咩?

咁嘅說話都講得出!!坐好了唸住睇下食乜啦,另一位女待應行來話今日每人最低消費150.00,細路都計,我話點解唔係訂位時講埋,而係坐低先來講?覺得不合理及有被屈感覺,佢見我嘈先話细路唔計!我四大兩小,起初怕食唔到900蚊,不過睇完餐牌後原來一d都唔難,因為d價錢係一件嘅價錢,而且頗貴!
心情被破壞没有影相,我們叫了一個二人餐368.00, 另有
壽司、象拔蚌
刺身、生蠔
刺身、豬肉串、燒牛舌、海鮮抄飯……想叫拉麵竟然話冇貨

(超攪笑),
壽司飯一夾即散,上面件
刺身也不覺出眾,連爭鮮三蚊件都不如,都唔明點解可以賣十幾蚊件!象拔蚌
刺身208.00又少又薄,不吃也罷!其他串燒之類都係普普通通可接受,没有特別。
埋單盛為1308.00,完全乎合佢地嘅最低消費要求,不過咁嘅價錢可以有很多其他選擇,而且不用受住氣食,所以冇下次。希望佢地認真改善下d服務同食品質數。