2018-11-08 14 浏览
Cafe是典型的北歐風格設計,由椅子到牆壁上的壁畫都落過心思!地方不大,但坐位舒適自在, 令人感覺悠閒。當中晚餐包括有忌廉湯、包同埋嘢飲。fb打卡可以用40蚊換購波士頓龍蝦半隻,算抵食!有雜菜湯&忌廉湯可選擇我就加左$10轉酥皮忌廉湯。香噴噴熱騰騰,酥皮脆卜卜,好有口感香草包翻熱過所以係微溫,口感有點酥脆,帶有香草香氣,麵包幾特別麵包 原本以為好乾,點知幾軟熟,仲有種煙肉咁嘅香氣 薯蓉芝士焗西蘭花薯蓉芝士一向是我的最愛 這個吃一口就上癮的 煎挪威三文魚扒配香草忌廉汁賣相一流顯得用心製作,食物份量都好足,三文魚厚身,肉質唔乾夠滑,外皮煎到香脆香口,幾好食 煙三文魚燴意大利飯原本以為是有 完整的三文魚,點知係三文魚粒就同想像中有出入,有D失望, 個三文魚比較少不過魚肉十分嫩滑🤤再配合濃郁香氣味, 飯軟硬剛好的Risotto,增添味覺鵝肝鴨胸焗飯主角是鴨胸及鵝肝,煎烤的鴨胸及鵝肝烘得有微焦的,穿上漂亮的金黃色焗飯,是驚喜之作香草羊扒羊烤焗得又外脆内嫩,入口香脆惹味🤤,吃落油脂充裕,肉味汁四溢, 好正! 以西餐來說這間cafe CP 值很高 希望呢間餐廳可以好像他的名字咁,不忘「初心」,繼續做

地方不大,但坐位舒適自在, 令人感覺悠閒。

當中晚餐包括有忌廉湯、包同埋嘢飲。
fb打卡可以用40蚊換購波士頓龍蝦半隻,算抵食!

有雜菜湯&忌廉湯可選擇

我就加左$10轉酥皮忌廉湯。
香噴噴熱騰騰,酥皮脆卜卜,好有口感

香草包

翻熱過所以係微溫,口感有點酥脆,帶有香草香氣,麵包幾特別

麵包 原本以為好乾,點知幾軟熟
,仲有種煙肉咁嘅香氣

薯蓉芝士焗西蘭花

薯蓉芝士一向是我的最愛
這個吃一口就上癮的

煎挪威三文魚扒配香草忌廉汁

煙三文魚燴意大利飯

原本以為是有 完整的三文魚,點知係三文魚粒
就同想像中有出入,有D失望, 個三文魚比較少

鵝肝鴨胸焗飯

香草羊扒

以西餐來說這間cafe CP 值很高

希望呢間餐廳可以好像他的名字咁,不忘「初心」,
繼續做好佢