2020-01-10
最近越嚟越多餐廳係主力做吉列牛,之前都食過好幾間,不過這間餐廳特別啲仲有埋忌廉烏冬添,咁啱我又未食過,所以今次就帶朋友嚟呢間餐廳度試下。嚟到餐廳餐廳入邊,都幾有格調,以黑色為主。座位同座位之間都幾闊落,坐起上嚟唔係好逼,啱曬幾個朋友嚟傾計食飯。主菜嘅選擇都唔少。本身今次上嚟食吉列牛嘅,但店員亦有另一個好推介,就係呢個牛里脊套餐喇,噉就聽侍應講試一試先。當然我哋今次上嚟係想試佢嘅忌廉烏冬,最後揀一個雞肉咖哩忌廉烏冬。咖哩忌廉烏冬。一上菜就發覺呢個忌廉烏冬好過癮,果然成個面都係忌廉,並無欺場。忌廉下面就係咖喱湯嘅烏冬啊。當然忌廉係冇乜味嘅,但佢就令到成個烏冬嘅湯底更加幼滑。至於咖喱湯底就唔辣嘅,食起上嚟都幾好食。值得推介。牛里脊配大啡菇。牛里脊食落幾有肉汁,口感亦都好豐富。切好之後就要擺上個鐵爐上面燒佢幾下,要幾熟就睇大家口味喇,配上佢嘅醬汁都幾濃郁,可以話係吉列牛之外嘅一個好選擇。至於大啡菇就唔使燒個喇,直接可以攞嚟食。大啡菇夠曬彈牙,食完都真係唔夠喉。鹹蛋薯條。我想話最大驚喜反而係個薯條。鹹蛋香味非常濃郁,加上炸到脆卜卜,再撈埋個黑松露醬真係不得了。總結。我哋叫咗三樣餸,三樣其實都表現
咖哩忌廉烏冬。
牛里脊配大啡菇。
鹹蛋薯條。
總結。我哋叫咗三樣餸,三樣其實都表現得好好,大家絕對可以嚟試下。