2019-05-15 35 浏览
收工同同事去咗愉景新城買野,行到咁上下大家都肚餓,又想鋸扒,但又唔想食得太貴,經過見到有間茶餐廳,估唔到高檔商場都有茶餐廳,就入去試一試。一入到去,店員都幾有禮貌安排位置,揭開牌就梗係即刻睇下有無鐵板餐啦,點知無,但見到有個石燒系列好似幾特點咁,就每人點一個滿下鋸扒嘅願望。T骨扒:塊扒大過我塊面,我叫咗6成熟,可能近骨位,都幾有牛味,黑椒汁又夠惹味,大大塊都幾抵食。厚切豬扒:我同事點嘅,佢切咗一舊俾我食,以為塊扒咁厚會鞋口啦,點知肉質又幾鬆化,配上重口味嘅蒜蓉汁都幾夾下,我覺得豬扒比牛扒更出色。本身諗住鋸完扒再食雞蛋仔配雪糕,但食完真係太飽所以無點到,下次再嚟一定會試下。