2019-09-08 365 浏览
刚去完旅行,假日想同老公食返个拉面平衡下。千挑万选,见到佢menu有个伊势海老豚骨汤,所以就简左哩间‘面道’老公之选:特盛叉烧豚骨酱油拉面先试汤底,浓味,但饮落有啲觉得似鸡汤多啲,叉烧有4片,肥瘦平均,脂肪部位,都有入口溶化嘅感觉,所以叉烧可记一功。但拉面就相对冇咩特别。Me 之选:叉烧伊势海老豚骨拉面本人就系为左个汤底黎嘅,点知一试,中伏,完全冇龙虾,或者虾汤嘅味道,我只系觉得佢系豚骨汤,然后面头加左一pat红色有油嘅野,我心里一刻:”被骗”,食唔到想要嘅味道,已经心情有啲down。唯一可以欣赏嘅就系个溏心蛋,系有流心效果,同埋佢嘅面量系一般拉面偏多本人为左唔想误会左佢,我都特登睇下个menu,佢系写明用龙虾头,虾壳去熬煮,彻底失望小食之选:炸鸡一句讲晒,”可以不试”入口热辣辣嘅,但味道就系冇味道,就如一块炸左嘅肉,冇调味,连系咩肉都食唔出总结:如果佢只系豚骨汤底的话,都尚算合格,但同伊势海老就真系大榄都扯唔埋。最可以欣赏嘅系叉烧同溏心蛋,此拉面店不会系我嘅回食之选
老公之选:特盛叉烧豚骨酱油拉面

特盛叉烧豚骨酱油拉面

Me 之选:叉烧伊势海老豚骨拉面
 叉烧伊势海老豚骨拉面

小食之选:炸鸡
一句讲晒,”可以不试”

2019-09-08