2018-05-13
原本是預訂了這家餐廳, 慶祝母親節的我們是預訂了6位 , 但是去到餐廳冇人知道我的booking。 等了數分鐘後店長行出嚟先至告訴我們。 有三至四個員工 好像完全不知道事情的, 可能是兼職或者新員工吧。這些事都算了,安排了入坐坐低, 我們想點小菜的, 問問侍應,他們說這是私房菜,叫乜有乜沒有menu的. 好啦 沒有menu 咁我咪自己叫囉, 咁我叫一份椒鹽豬扒 佢又話冇 (咁你又話叫乜有乜, 椒鹽豬扒都係好基本嘅嘢啫)Ok, 都算了。最後也點了6個小菜 一個湯。但惡夢是 上菜速度極慢 。 而且不只係我一張枱 其他食客也極慢。 有很多食客也主動到收銀處詢問菜式何時送上。 有些更鼓譟 吃了一頓小菜便離開 等唔切了。原本開開心心吃的母親節晚飯 結果另外母都好似有啲憤怒了。這是本人的親身經歷, 食物味道沒有問題 但人手安排 出菜速度卻強差人意。 一頓晚飯吃得開唔開心, 除了食物品質外 服務態度 環境 上菜速度也很重要。 這晚的侍應傳菜 只能夠說唔好意思唔好意思 等多陣。 但食客的不耐煩 已經可以令到食客唔會再幫襯。本人短期內 並不推薦到此家餐廳吃飯。
好啦 沒有menu 咁我咪自己叫囉,
Ok, 都算了。最後也點了6個小菜 一個湯。
原本開開心心吃的母親節晚飯 結果另外母都好似有啲憤怒了。
這是本人的親身經歷,
本人短期內 並不推薦到此家餐廳吃飯。