2017-08-19
是日中伏。不吐不快。今日去位於蘭桂坊California tower, 8樓 的意大利餐廳食午餐。不快經驗:1) 已有booking , 被安排坐於一個半個加半個的位置,如圖四。我諗茶餐廳都好少有咁嘅位置,何況一間意大利餐廳。2)Appetiser 叫了Tomato Soup. 未到根本唔係湯,係鹹汁😆。飲咗兩啖真係飲唔落。Presentation , 係堅OK。3) Main Dish, Mushroom Pizza。食得比較油嘅人,都Ok 好味。4)Lemon tart as dessert。重災區,整蠱你的酸檸檬味道。能食偏濃味的我,也只能盡力而為,剩返九成。(如圖四)餐廳presentation and 服務其實有盡力而為。坐得唔舒服,要求cushion,都有。不過自己就升高左個人,里食嘢。自己同屋企人都覺得湯太鹹,飲唔到,都可以轉。Dessert 見佢酸到阿媽都唔認得,就算啦!Special notes: 1) 未等到埋單,相繼兩人都要立刻去廁所...2)今餐同琴日嗰餐Aqua 係一樣價錢. 味道及情況差別太大。Restaurant week menu, 埋單$436 for
不快經驗:
自己同屋企人都覺得湯太鹹,飲唔到,都可以轉。
Dessert 見佢酸到阿媽都唔認得,就算啦!
Special notes:
1) 未等到埋單,相繼兩人都要立刻去廁所...
Restaurant week menu, 埋單$436 for 2