✨響-Hibiki日本燒肉✨天氣開始轉冷梗係要去食啲熱辣辣令自己暖笠笠嘅嘢喇,於是約女友放工去呢間燒肉放題食燒肉,呢度交通方便,又易搵,位於市區中心,係度gathering,大家都好就腳😆上到去現代日式餐廳裝潢,店舖乾淨明亮整齊。雖則係燒肉店,但煙油味唔重,真係坐到個位燒先感覺到。你間燒肉店最特別嘅地方係佢除咗有得食燒肉有放題食之外,仲有海鮮拼盤,仲有一條好大隻嘅龍蝦添。先講下食物質素先。餐廳🍴提供唔同種類既燒肉同海鮮俾你任點任食。燒肉方面有好多種類,包括左澳洲和牛西冷、澳洲和牛肉眼、米澤三元豚腩片,七味豚拖羅和豬頸肉等等。澳洲和牛,真係超正,肉質鮮嫩,油脂分佈得非常均衡👍🏼不會太肥或太廋。由於佢不是切律薄,所以口感一流,有咬感😍😍燒完後香噴噴,外脆內軟,滿有肉汁😝😝😝滿足晒食肉獸既你!🤓🤓除左燒肉之後,海鮮拼盤亦係另一重頭戲🍣入面有幾種海鮮🦞。最正係每位都有半隻龍蝦🦞,好鮮甜之餘。而啖啖肉,同埋果d美味既蟹膏,真係正到無倫😍😍仲有北海道帶子、日本原隻甜蝦、鮑魚等等,款款新鮮,海鮮味十足👍🏼👍🏼森仔最愛可以仼意添加既帶子同和肉牛眼👍🏼👍🏼👍🏼e2種食物,真係又好味又填到肚!令到我食唔停
✨響-Hibiki日本燒肉✨

先講下食物質素先。
餐廳🍴提供唔同種類既燒肉同海鮮俾你任點任食。
由於佢不是切律薄,所以口感一流,有咬感😍😍
燒完後香噴噴,外脆內軟,滿有肉汁😝😝😝
滿足晒食肉獸既你!🤓🤓
除左燒肉之後,海鮮拼盤亦係另一重頭戲🍣
入面有幾種海鮮🦞。
最正係每位都有半隻龍蝦🦞,好鮮甜之餘。
而啖啖肉,同埋果d美味既蟹膏,真係正到無倫😍😍

森仔最愛可以仼意添加既帶子同和肉牛眼👍🏼👍🏼👍🏼
e2種食物,真係又好味又填到肚!
令到我食唔停口丫!
另外,仲有d食物可以仼拎,例如薯條,海鮮湯等等。仲可以叫菠蘿🍍黎燒!正丫!

而飲品亦係仼飲唔嬲!
有各種汽水,茶🍵。
最正係可以飲清酒🍶和果酒亦都係唔駛加錢的。
我試左柚子酒,真係幾清同開胃!
又唔算重酒精味,一流丫👍🏼👍🏼👍🏼