2021-05-21 61 浏览
知道尖沙咀新開了一間意大利手工意粉餐廳,胃食嘅我當然第一時間訂枱啦!一來到當然選個5-Course Dinner Set 慢慢歎。先來餐包🍞小吃,當中牛油🧈中加入了點點海鹽,跟餐包配搭起來,更添咸香,令人無法抗拒!蟹肉撻以一口蟹肉撻作Welcome Food,蟹肉撻酥皮香脆,配上鮮味蟹肉,味道清新,層次豐富。日式醬油漬溏心蛋黃多士🥚賣相相當吸引,以多士加入醬油漬溏心蛋在內,咸香中帶點鮮味。甘筍忌廉湯🥕口感細滑,味道香甜,非常creamy😋。海膽醬手打意粉、海膽、海葡萄、烏魚子以手打意粉爽口彈牙嘅口感,加上鮮甜海膽醬、新鮮海膽、清爽海葡萄、細膩的烏魚子等,食起來微甜帶鮮,海膽濃郁香厚,不愧為主打的海膽手打意粉。蝦籽香蒜辣椒意粉來到時已聞到香氣撲鼻的香蒜味道,一眼就看到超足料的蝦籽、香蒜、辣椒🌶️,味道非常惹味,真係一道食到停唔到口的 - 蝦籽香蒜辣椒意粉🍝。法國釀無骨春雞 - 羊肚菌汁食到尾段當然要食Main啦,香噴噴的無骨春雞雞腿,配上釀入配料的無骨春雞,口感非常嫩滑juicy,肉汁豐厚,味道一流!Tiramisu質感細滑柔軟,芝士味濃厚,入口香甜,咖啡味突出, 且甜度啱啱好,真是最好不

蟹肉撻

日式醬油漬溏心蛋黃多士🥚
賣相相當吸引,以多士加入醬油漬溏心蛋在內,咸香中帶點鮮味。

甘筍忌廉湯🥕
口感細滑,味道香甜,非常creamy😋。

海膽醬手打意粉、海膽、海葡萄、烏魚子

蝦籽香蒜辣椒意粉
來到時已聞到香氣撲鼻的香蒜味道,一眼就看到超足料的

法國釀無骨春雞 - 羊肚菌汁

Tiramisu
質感細滑柔軟,芝士味濃厚,入口香甜,咖啡味突出, 且甜度啱啱好,真是最好不過的飯後甜品