2018-07-31
天氣熱,朋友約食飯都是泰菜,味道酸酸辣辣,夏天食最啱。在附近工作都不知道有這間泰菜館, Add some Thai restaurant, 門面唔算吸引但內部裝修有泰國影子, 竹簾,木的顏色傢俱木器食具都好有泰國 feel,而且地方寬闊,2人枱好大張無骨海南雞半隻處理得好好, 雞皮食落唔肥爽口,雞肉入味,有脆脆蝦片和新鮮波蘿伴碟,可作裝飾又可以食海蝦冬陰功海鮮湯椰汁和香茅味極濃,加上其他香料,大蝦、魷魚圈和青口,非常出色Mango Banana smoothies物如其名,入口真係好 smooth, 新鮮芒果和香蕉加上適量忌廉,好滑口呀馬拉盞炒通菜份量較少,但馬拉盞味道濃郁,惹味泰式鹽燒鱸魚好細心,上枱前已經幫我們把魚皮撕開 ,見到絲絲白肉, 味道鮮美, 配合2種不同醬汁,一個是青檸辣汁,一個是傳統海鮮辣汁,各有不同風味,值得推介芒果糯米飯配雪糕可以當飯又可以作為甜品 ,一舉兩得, 特別一提是那兩球有椰子肉的雪糕,非常好食呢一餐非常滿意,有身在泰國 feel
但內部裝修有泰國影子, 竹簾,木的顏色傢俱
木器食具都好有泰國 feel,而且地方寬闊,2人枱好大張
無骨海南雞半隻
海蝦冬陰功海鮮湯
Mango Banana smoothies
馬拉盞炒通菜
份量較少,但馬拉盞味道濃郁,惹味
泰式鹽燒鱸魚
芒果糯米飯配雪糕
呢一餐非常滿意,有身在泰國 feel