2015-12-22 677 浏览
作為土生土長既香港人,食飽飯去食甜品是常識吧!!而且香港人就算晚餐幾飽都好,都有第二個胃食甜品既!所以今晚食完飯,行過對面街見到間甜品店,即時入去! 甜品既種類都幾合我心意,幾多選擇,中西式都齊晒,所以都要用十分鐘時間揀,樣樣都想食,都幾頭痛! 我自己叫左碗龍珠!我都幾中意啲甜品改一啲完全無關係既名,都幾有創意,不過就要用多少少時間了解下係咩黎 !如果中意椰汁既,一定要食呢個,因為龍珠其實係龍眼椰汁沙冰,配上珍珠,新鮮龍眼肉同椰果,我自己最欣賞既係濃濃既椰汁味!哈哈,但係天氣太凍啦,凍到牙都震,比平時要用更多時間先食完!不過冬天食凍野先正!我朋友就叫左呢個黃金拿破侖,呢款真係鎮店之寶,我痴我朋友食左少少,已經好後悔無叫一份,食一啖已經返唔到轉頭!本身厚厚既酥皮已經好甜好鬆脆,再係面頭鋪上滑滑忌廉同香甜芒果,簡直係邪惡恩物,我決定下次一定叫呢款
2015-12-19
$30 (宵夜)