2017-06-20 51 浏览
之前同媽咪行銅鑼灣經過依間餐廳,佢已經話想試,今日放假就同佢黎trytry吾同其他日本餐廳,奈良上釜主要係食釜飯,就好似香港既煲仔飯咁,燒到有飯蕉既,雖然我對飯蕉就麻麻地,不過個飯好香味道唔錯平日都爆曬棚,等咗一陣職員就問介唔介意坐樓上榻榻米,我地又冇所謂試下d特色都唔錯由環境到擺設都好有日式風味,而且服務真心唔錯我地分別叫咗兩個唔同既set~蟹盛釜飯配: 松葉蝦腳天婦羅、松葉蝦腳冷物、味噌湯、漬物、生果奈良七釜盛: 蟹肉、海蝦、鮑魚、三文魚子、冬菇等,配漬物、煮物、冷物、前菜、茶碗蒸、味噌湯落咗黑松露既蒸蛋特別香,時間控制啱啱好,又滑又好味刺生吾多,但好新鮮左上係松葉蝦腳天婦羅,炸粉唔會太多,非常香脆蟹鉗蒸蛋都係超級好味👆🏼蟹盛,超級多蟹肉,而且個鐵碗令飯一直保持住個熱度兩個重點釜飯登場👇🏼奈良七盛釜,望到都已經流曬口水,非常豐盛各款海鮮都鮮味彈牙,正正

由環境到擺設都好有日式風味,而且服務真心唔錯

我地分別叫咗兩個唔同既set~

落咗黑松露既蒸蛋特別香,時間控制啱啱好,又滑又好味
刺生吾多,但好新鮮

左上係松葉蝦腳天婦羅,炸粉唔會太多,非常香脆
蟹鉗蒸蛋都係超級好味

👆🏼蟹盛,超級多蟹肉,而且個鐵碗令飯一直保持住個熱度

兩個重點釜飯登場

👇🏼奈良七盛釜,望到都已經流曬口水,非常豐盛
各款海鮮都鮮味彈牙,正正