2019-06-04
今日去左burgeroom 另一間係尖沙咀的分店,店面比銅鑼灣的大好好好多的。座位舒適度十足,未到午飯時間已經有好多人。雖然要麻煩大家自己去點餐,但餐點會自動送到枱上的😊芝士控的可以試下我今次叫的mega cheese burger ,芝士的份量令人心動,一啲都唔輕手的份量,配上超多肉汁的漢堡扒,女士們可以選擇用刀叉食的🤣係每一下切落去既時候,你會見到啲肉汁不斷流出黎的!另外要再大讚既係呢道既漢堡扒係唔似機壓到實一實,好似石頭果啲咁,每次切既時候,你會感覺到佢鬆軟得黎,又好有彈性既感覺。平時係出面食既鱈魚手指都係軟淋淋的,但呢道除左即炸之外,仲係外脆內軟,實屬驚喜的發現。最後真係要讚既係杯咖啡,我只可以話好飲過好多地方,真係有好有真正咖啡味,我見佢哋係有磨豆機的,估唔到一間漢堡店係咖啡層面上都落左功夫,真係一流水準!