2019-10-05 195 浏览
度小月呢間台灣食店都聽過唔少人提過仲要傳聞一開始排長龍去食既好啦!今日終於同朋友黎食啦!我就諗呢間幾紅既店,我就期望食出台灣味道。點知我真係好失望,一定要講佢定價偏貴,但食物質素其差,令人憤怒。見幾多人推介既擔仔麵竟然 竟然都可以味淡又普通 呢碗唔係招牌黎咩?都咁普通其他野食點算。仲要係份量極細碗,完全似試食size,儘管佢細碗,但難食都係唔會食得哂佢。櫻花蝦高麗菜 $78呢個菜 價值$78 我又期待左下佢會有咩特別。點知!又係極普通!水煮菜一樣,但收呢個價錢,有d離譜叫左兩個豆腐 -芙蓉炸豆腐 -蠔仔豆腐(唔記得左呢個名)想講出呢到啲豆腐完全冇味!而且口感好削,甚至夾唔起。蠔仔都係冇乜味架,覺得好神奇,唔多知自己食緊咩。同朋友唯一讚賞呢間店就係佢有海景,係食海景食名氣?講真,香港地都好多台灣菜食,是但一間小店都冇呢間咁差,第一次比劣評。名大於實,好似被欺騙入局咁真係好失望,希望佢會改善。
度小月呢間台灣食店都聽過唔少人提過
仲要傳聞一開始排長龍去食既
好啦!今日終於同朋友黎食啦!
我就諗呢間幾紅既店,我就期望食出台灣味道。
見幾多人推介既擔仔麵
櫻花蝦高麗菜 $78
呢個菜 價值$78 我又期待左下佢會有咩特別。
點知!又係極普通!水煮菜一樣,但收呢個價錢,有d離譜

叫左兩個豆腐 -芙蓉炸豆腐 -蠔仔豆腐(唔記得左呢個名)

同朋友唯一讚賞呢間店就係佢有海景,係食海景食名氣?
名大於實,好似被欺騙入局咁
真係好失望,希望佢會改善。
櫻花蝦高麗菜