一坐低, 侍應會放低一份小食, 包括雞肉脆脆, 薄餅,燒雞脾菇粟米同燒羊肉粒.(個羊肉粒已經係我地全家人都覺得成晚最好食既野, 不過每人得一粒(全晚得粟米同羊肉粒係燒既, 其他都係鐵板炒, 我睇雜誌話粟米同羊肉就係佢會不定時拎出黎, 邊個客人想要就立即送到, 點知…
每個坐位都有一個牌仔, 每人拎住個牌仔出去, 先揀好食材 - 食材沒甚驚喜食材方面先有粉麵飯, 再黎洋蔥,青椒,辣椒,栗米粒,菇片等等配料, 主食有肥牛片,羊肉片(佢d肉片, 碎濕濕咁, 雪都未溶),豬肉絲,魚塊,蝦仁,魷魚等.,夾晒需要既食物之後, 就去揀調味料~ 醬汁方面都有幾多選擇, 沙o爹汁,酸甜汁,山椒豉油,鐵木真汁等等, 另有孜然粉,黑椒,辣椒粉,芝麻,提子乾等等, 再將所有野交比師傅, "炒"好就會送回座位.
每種食材都未必適合所有既醬汁, 有d甚至有種怪怪既感覺, 但係由於大家都唔知出黎既效果如何, 所以唯有亂試一通, 唯獨海鮮類點炒我都感覺唔入味, 蝦仁同魷魚跟本就吸收唔到d汁料, 魚塊更加未溶得好雪, 炒完咬落去仲有一大陣雪味, 食材方面如果唔加任何粉麵飯, 跟本就唔會飽肚, 仲要少少地咁試左味先, 如果唔係, 汁同料唔配合盞浪費, 我寧願自己揀料, 比師傅等佢決定用咩醬黎配仲好
最好笑既係, 我地坐低冇幾耐有一對情侶入座, 睇住佢地食左一轉之後, 個男仔黑口黑面
全晚感覺同蒙古扯唔上任何關係, 除左有個醬汁叫做 “鐵木真汁”
只可以講一句, “不可一不可再”