2023-01-03
係Openrice見餐廳下午時段最後得2:30 book咁我就問餐廳係咪有落場時間 佢地話有 最遲3:15會last order 咁有單佢地都會照出野食既我到餐廳門口 見到環境都好細 唔係太多位但完全冇員工接待 冇人理!到坐底佢地俾左QR code自己落單眼見剩係得邊爐啲配菜同小食落 見唔到有牛員工首先拎左盤蒸既海鮮俾我地 開爐蒸蒸左一陣 好奇心諗幾時熟 海鮮食得未眼見第台客有個計時器 估佢係唔記得俾我地咁我地應該蒸左都有7分鐘以上 見都差唔多再問佢地我地啲海鮮得未 員工話幫我地睇下就拎個計時再重新禁7分幾鐘 我心諗啲蝦都變哂橙色都熟 真係要重新計咁耐咩 海鮮包括有蠔同扇貝 咁全部都係連殼好奇問員工係咪會幫我地開埋 但員工話俾工具我地自己開 好 唔緊要 但佢行開左都係冇拎工具俾我地 但見有台客有第個員工幫佢地整緊啲海鮮 台客話第二次黎 唔知係咪咁有待遇?之後再叫另一個過黎 問佢係咪有工具開先主動幫我地整埋 已經感覺佢地啲人係咪唔想做生意食完海鮮 食緊啲配菜 都仲未見到有牛個list落單 再問啲員工都係叫我等一陣 話電子程式會慢啲 但我坐左都有15分鐘 大約2:40左右佢地話3:15截單
我到餐廳門口 見到環境都好細 唔係太多位
但完全冇員工接待 冇人理!
到坐底佢地俾左QR code自己落單
咁我地應該蒸左都有7分鐘以上 見都差唔多
再問佢地我地啲海鮮得未 員工話幫我地睇下
海鮮包括有蠔同扇貝 咁全部都係連殼
佢地話3:15截單 心諗第一次黎想試和牛
但仲未俾我落牛肉?於是再問員工 佢叫我出左個code 試下再入 應該有架啦
我話我試左幾次都冇 其實試極都冇先會問佢地姐 然後佢行開一陣 我再試先見到有個A5和牛list禁到 唔知佢地係專登咁樣拖慢定點?
落左單又勁耐都未拎黎 啲員工掛住忙住執其他走左既台 我追問叫佢地跟跟先入去雪櫃拎
其實都係去拎出黎 點解會咁慢 然後啲牛肉全部都雪到好冰 要擺一陣先夾到一片片落鍋
3:00左右佢地就話last order 叫我地落埋單
唔知佢地係落場前先咁定點?成間鋪啲人都唔想做生意感覺 唔理人 和牛質素係唔差
但咁既服務態度真係不得了 不會再有下次!
都唔明咁多好評係那裡來 極差服務!