2021-05-29 36 浏览
難得今日平日夜晚經過「不籽是咖啡」,係IG勁火紅既打卡cafe,但次次經過都要等位🥺對於一個最怕等位既人就選擇經過見到唔使點等先會食😅😂.餐牌選擇唔算多,無理由食親cafe都叫ADB, 所以就叫左兩個main + 一個小食同2杯咖啡☕️「龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$128」好少cafe有咁fusion菜食,呢個烏冬真心好鬼正,龍蝦湯本身夠濃郁,加上creamy 嘅牛油果同爽口既大蝦🍤不約而同地好夾,烏冬仲要係好煙韌又唔會浸淋,真心正。「味增蟹醬蟹肉蟹籽扁意粉$128」呢個比起烏冬個種清新感覺較濃味,但鍾意食蟹既真係大愛,成個意粉都好濃郁既蟹味,加上蟹醬蟹肉蟹籽係幾重口感,值得一叫。「海鹽焦糖雞翼$68」成日覺得單骨雞翼最好食,事關佢分開一半先夠入味又唔會怕中間無味,焦糖味加左海鹽,唔會甜又唔會過鹹,中和味道好得意。.成晚最出色原來係兩杯咖啡,睇黎個咖啡師真係功不可沒。「Mocha $42 」朱古力香味與咖啡的融合,苦與甜的完美搭配,唔係落朱古力粉咁普通既mocha. 「Hazelnut latte $40 」平時飲開Hazelnut latte係落糖漿,呢度明顯唔同,雖然唔知點整,但好香
成晚最出色原來係兩杯咖啡,睇黎個咖啡師真係功不可沒。「Mocha $42 」朱古力香味與咖啡的融合,苦與甜的完美搭配,唔係落朱古力粉咁普通既mocha. 「Hazelnut latte $40 」平時飲開Hazelnut latte係落糖漿,呢度明顯唔同,雖然唔知點整,但好香又易入口。