2020-09-27
繼上次食完鴨煲,超級掛住,特登約朋友再食。今次想食雞煲啦,叫咗最少嘅辣,疫情關係,短短幾個月,佢哋已經由自助改為✅✅紙,衛生啲👍🏿 舖頭嘅環境衛生都做得唔錯。仍然都係坐滿客,證明食物質素依然保持住。傾兩句,雞煲就到啦,一打開超級香,即刻夾件雞來食,雞好滑,夠味,辣度適中,以呢個價錢,仲要任食,絕對係物超所值,話咁快已經食晒啲雞,因為啲汁好食,平時唔係好食雞腳嘅我都食埋,其實係未夠喉。估唔到呢個時候職員行埋來問我想直接上火鍋湯底打邊爐,還是想加雞,😱 超意料之外,冇諗過雞煲啲雞都可以加,仲要唔係就咁加啲雞上去,係收起個煲,另外再拎一煲出嚟,誠意可嘉,仲有得揀另一煲唔要雞腳同埋雞頸,全部都係雞肉,仲要多芫茜,勁開心。其實食埋第二煲雞煲嘅時候都已經開始飽,但係又想試吓打邊爐,所以都係照食😛清清地叫咗個唔辣嘅豬骨湯底,由於都飽飽地,所以少少哋叫咗啲蔬菜同埋肉類就完美啦。雪櫃飲品同埋雪糕都係任飲任食😍食完辣雞煲,飲番支雪梨海底椰可以舒緩下個喉嚨。好鍾意佢食完雞煲唔係直接加湯打邊爐,而係另外揀一個湯底比一鍋我哋。好滿意,會再嚟!
好滿意,會再嚟!