2008-05-29
21-05-08 Wed Lunch跟同事們食lunch, 選擇了離公司不遠的成昌飯店大排檔, 沒有冷氣, 幸好當天並不算熱其實呢d 地方幾污糟, 因為店員會把每碟餸預先放晒出黎例如咕嚕肉和預先用碟裝好豬肉和青椒等材料你去到便自己選, 選好店員便拿起該碟去煮我們其中一碟三色旦筧菜我便親眼看到有烏蠅碰過正所謂眼不見為乾淨但眼見到就真係......但不知怎的我還是沒有拒絕換過一碟7個人點了6個餸黑椒牛仔骨三色旦筧菜xx茄子煲西蘭花炒唔記得乜咸旦肉餅鮮魷釀豆腐黑椒牛仔骨: 小弟不吃牛, 但聽同事不大反應三色旦筧菜: 烏蠅碰過, 不過照食, 一般xx茄子煲: 不太入味的, 可能時間短西蘭花炒唔記得乜: 西蘭花不太爽, 肉就算香脆咸旦肉餅: 上菜時都算很精美, 但本身自己不大喜歡吃肉餅鮮魷釀豆腐: 較為特別的菜色, 口感不錯, 豆腐幾清甜但這間大排檔計起來偏貴, 白飯好像逐個計錢, 好在偷偷地自己的去畢飯雖然應該叫5 個餸已經足夠, 但都係貴了少許菜單:http://i18.photobucket.com/albums/b126/arpo219/21May08/DSC01689.jpghttp:
跟同事們食lunch, 選擇了離公司不遠的成昌飯店
大排檔, 沒有冷氣, 幸好當天並不算熱
其實呢d 地方幾污糟, 因為店員會把每碟餸預先放晒出黎
例如咕嚕肉和預先用碟裝好豬肉和青椒等材料
你去到便自己選, 選好店員便拿起該碟去煮
我們其中一碟三色旦筧菜我便親眼看到有烏蠅碰過
xx茄子煲
西蘭花炒唔記得乜
咸旦肉餅
鮮魷釀豆腐
黑椒牛仔骨: 小弟不吃牛, 但聽同事不大反應
三色旦筧菜: 烏蠅碰過, 不過照食, 一般
xx茄子煲: 不太入味的, 可能時間短
西蘭花炒唔記得乜: 西蘭花不太爽, 肉就算香脆
咸旦肉餅: 上菜時都算很精美, 但本身自己不大喜歡吃肉餅
鮮魷釀豆腐: 較為特別的菜色, 口感不錯, 豆腐幾清甜
雖然應該叫5 個餸已經足夠, 但都係貴了少許
菜單: