2015-04-08 3623 浏览
之前朋友推介, 話間餐廳食扒都唔錯, $2XX/SET, 薯條任食, D扒都唔錯...所以去開中環, 就去試試...因為我們只得2位, 沒有得訂座, 只可以WALK-IN, 我們到達時只是18:30, 都已經要等60分鐘, 算好的就是可以留電話, 有位時打電話比你, 不用在門外企足60分鐘終於等到19:30有位啦, 店舖不是很大, 但座位比較迫, 週邊的人傾計都比較大聲, 服務員落餐時聲線被其他食客聲浪蓋過, 要重覆數次才聽得清楚終於點好餐(其實那兒只有一個SET, 落餐只是問牛扒要幾成熟, 要不要水而已!!)但服務員表現得不耐煩似的先上麵包和沙律, 這個不錯, 沙律菜夠新鮮, 麵包也不錯; 然後到主菜, 薯條太幼(未去之前, 以為這些美式餐廳會係波紋的粗薯條, 這較失望 , 然後到主角"牛扒" 我們2人都係要半熟, 但唔知點解, 佢要用個架放住D扒, 下午再加小蠟燭, 攪到D扒越來越熟, 同埋D扒好"喊" 令人很失望呢餐得服務員會推著3層的甜品車問你, 由於等餐時已見到其他枱的甜品很吸引, 結果我們選了2款, 西式燉蛋+雜梅(士多啤梨+藍梅+紅桑子), 全餐來計, 甜品算是最好味的了

令人很失望呢

题外话/补充资料: 抱有很大的期望去光顧此店, 諗住成間店得一個SET, 應該會做得好好, 但...唔值得要去排隊等1小時去食囉!! 不再會光顧呢!!
2015-04-04