2005-05-27 1 浏览
buffet癮突起,黎個即興dinner,搵左幾間都full,只有呢間可以,見未試過就試下。門口位知客小姐非常好禮貌,超讚!! 個人覺得裝修類似cafe too,空間都好足夠,就算人多都唔會太迫。食物種類好多,龍蝦、蟹鉗、生蠔無限量供應,只可惜自己唔多鐘意呢d。熱盤refill好快,見到廚師們落力咁煮,視覺上已經覺得食物會更加好味!一見廚師煮好邊樣,小妹第一時間就揀邊樣,熱辣辣嘛! 熱盤我覺得生炒排骨幾好味,xo醬炒腸粉好惹味!炒海鮮既蝦仁同螺片好正,難怪經常清碟。魚生由師傅即切,吞拿魚同三文魚好新鮮,每樣都有三片,真好!!南瓜天婦羅好好味!仲有燒冬菇添;關東煮就麻麻lu。鐵板燒大蝦超正!!! 蝦好大隻肉質好爽,味道好香好正!!聞到都好開胃!! =p印度薄餅好鬼香但飽肚,點下芒果醬仲好味!!我想吃咖喱羊肉但行幾轉都未refill,唔通好好味??烤雞都ok不過幾辣!試左魚片粥,有點喜出望外,好鬼甜!!但無乜人吃bor...木瓜雞腳湯好濃但幾咸;龍蝦帶子pancake既汁好香,本來想encore但都要留肚吃甜品。甜品都幾有特色,除左現今buffet必備既朱古力噴泉之外,仲有藍莓芝士餅、ti

魚生由師傅即切,吞拿魚同三文魚好新鮮,每樣都有三片,
真好!!

南瓜天婦羅好好味!仲有燒冬菇添;關東煮就麻麻lu。

試左魚片粥,有點喜出望外,好鬼甜!!但無乜人吃bor...

甜品都幾有特色,除左現今buffet必備既朱古力噴泉之外,仲有藍莓芝士餅、tiramisu、mousse cake,個人最鐘意係薰衣草mousse!! 用小酒杯裝住,仲有一小條香草裝飾,好靚!!

楊枝甘露係全晚敗筆,柚子好苦,甘露唔甜, >_<

生果比grand hyatt少,只有蜜瓜、西瓜、皺皮瓜同橙,又或者朱古力噴泉既菠蘿、切粒蜜瓜....只可惜又係唔甜,得個樣。

餐茶真係要改進一下,凍檸茶我只係飲左2啖,隔離枱位小姐都係!!