餐厅: 金華冰廳
资讯:

2014-03-24 4133 浏览
学完野好肚饿, 去左starbuck饮咖啡, 但D cake贵, 无啦啦想食蛋挞, 于是系太子乱行. 行行下见到有间饼舖, 出面贴左好多杂志, 好似好劲咁. 再睇睇, 蛋挞要4.5一个? 好贵. 但见杂志话菠萝油同西多士出名, 又突然好耐无食菠萝油, 就叫左个. 原来都几多人等出炉, 于是趁人叫, 我又叫.热哄哄的菠萝油, 外皮完全同平时食既菠萝包唔同. 系争十皮, 呢个好有层次感, 块外脆皮睇落有1cm厚, 闻落去好有蛋香味, 食落去好脆, 虽然厚, 但咬落去口感好好, 一咬就松, 好香既蛋味就系口里面徘徊, 错中复杂, 只有自己咬落去先知系咩一回事.至于里面既油, 食落又唔觉好油, 同个包好融入咁, 完全无肥腻感觉, 反而油好似唔系好够, 食到最后无sai 油.哗, 呢个咁丰富既菠萝油可以令人谂好多野.n 食下食下, 买包既人成条人龙出左黎, 果然名不虚传!

哗, 呢个咁丰富既菠萝油可以令人谂好多野.

n 食下食下, 买包既人成条人龙出左黎, 果然名不虚传!
2013-11-30
等候时间
10 分钟 (外卖自取)