2019-06-10
今天又同家姐去荃灣探舊鄰居,傾下傾下,舊鄰居的小朋友叫肚餓,原來已經十二點有多,就一起落樓下食D嘢,鄰居話近近地去茶餐廳2.0,我地無乜所謂,去到都好多人喎,門口更有雞蛋仔賣,等左不到5分鐘就有位了。坐位雖然有點密,但都叫舒服,先叫野食,我叫左一個蒜香扒大蝦卡邦尼意大利粉、家姐叫左個全日早餐,舊鄰居叫左一個兒童餐比小朋友,他說自己今早食左糭仲飽,而且呢度D兒童餐好大份,他同小朋友share 食可以了。食物好快送上,兒童餐的確幾足份量,有一碗卡邦尼意粉,炸薯條,牛油粟米、橙汁!最特別係有幾粒雞蛋仔,雞蛋仔同薯條都幾好食,點解我的知,因為我偷食左D!全日早餐亦好豐富,有豬肉腸,火腿、煙肉、茄汁豆,仲有件牛油法包,家姐話樣樣都幾好,煙肉唔太肥、豬肉腸肉香多汁。我卡邦尼大蝦意粉,煙肉香,汁濃香滑,最出色是那隻蝦,呢度選用大頭蝦,都叫大隻,蝦頭充滿蝦黃,焗香,非常香惹味!蝦身用蒜泥焗,好好食!最後再叫左個雪糕配心太軟比小朋友食,擺碟美觀,逗得她非常開心~!滿足!本來想起門囗買個雞蛋仔食,但太飽了,留待下次罷!
本來想起門囗買個雞蛋仔食,但太飽了,留待下次罷!
蒜香扒大🦐,卡邦尼意粉