2020-02-09 48 浏览
呢幾日不停排隊,一站就數十小時,真係人都顛。晚飯要食飽啲補充返體力。但而家有錢都留返買口罩,買清潔用品,所以要揾間經濟實惠得黎又要衛生好,環境濶落既餐廳,我諗到佢……真心泰國菜館。樓上舖,地方大,泰國人主理,價錢合理,仲要好就腳 環境又大又靚,好有民族feel一人餐好抵食,有正宗泰國菜,仲包飲品和甜品飲品選擇多,但特飲當然要加錢啦泰式咖哩海鮮配白飯 $93咖哩汁高水準,混入炒滑蛋,另咖哩汁更濃稠,口感更佳。有蝦仁,蟹柳,青口,魷魚,蠔仔同一啲青椒和洋蔥做配菜,材料非常豐富。有咖哩伴飯,要ko碟飯完全無難度泰式蠔仔炒蛋飯配白飯 $76蠔仔份量多,雖然細細粒,但就好飽滿,食落去又鮮味,無沙。炒蛋也很棒,還有很多配菜。其他地方真的很少有這種碟頭飯吃附送既甜品:椰汁大菜糕入口冰涼爽滑,有淡淡椰子既味茶飲:熱薑母茶係街排左成日隊,吹左咁耐風,飲返杯薑母茶,暖下身,驅下寒,仲可以防感冒熱熱的,薑味適中,飲落口好舒服唉!食飽又要揾下明天去邊到撲口罩了

環境又大又靚,好有民族feel

一人餐好抵食,有正宗泰國菜,仲包飲品和甜品

飲品選擇多,但特飲當然要加錢啦

泰式咖哩海鮮配白飯 $93
咖哩汁高水準,混入炒滑蛋,另咖哩汁更濃稠,口感更佳。
有咖哩伴飯,要ko碟飯完全無難度

泰式蠔仔炒蛋飯配白飯 $76

附送既甜品:椰汁大菜糕
入口冰涼爽滑,有淡淡椰子既味

茶飲:熱薑母茶

熱熱的,薑味適中,飲落口好舒服

唉!食飽又要揾下明天去邊到撲口罩了
2020-02-06