2017-02-09
#原味班戟 The Pantry's Pancakes $120聽人講呢到既班戟係全港最好食,頂替左 K11 個龍頭位,今日第一次食,係咪真係咁好食呢?呢樣我真係不敢苟同,最多只係話班戟既口感同傳統係唔一樣,個口感唔係實果隻,食落係 1 pat 野咁,同梳乎里既口感好相似,原味既班戟係冇味既,要用好多糖漿去送,味道都還不錯既,最後點哂啲糖漿要焗住用伯爵茶焦糖燉蛋送班戟食,仲好味過用糖漿 😂 正#提拉米蘇班戟 Tiramisu on Pancakes $135同比原味係一模一樣只不過係多左堆 tiramisu 醬,當堂比下去,個醬顯然比糖漿好好多,但係食到最後都係唔夠醬,淨食戟 🌝#伯爵茶焦糖燉蛋 Earl Grey Creme Brûlée $68甜品最出色係呢個,燉蛋雖然唔係話算好滑同綿身,但係伯爵茶味係幾濃伯爵茶味而帶出柑橘味#窩夫班尼迪 Waffle Benedicts $138多數班尼迪蛋都係襯包底,配窩夫都係第一次食,窩夫比蛋搭住就顯然唔脆,亦冇蛋香味,但搭配窩夫比傳統搭包既好食,有窩夫味點都好過包冇味#墨魚墨汁意粉 Calamari Squid Ink Pasta $148
#窩夫班尼迪 Waffle Benedicts $138
呢個又比一般既墨汁意粉唔一樣,普通多數都係清清地或者用橄欖油煮調調個味,但呢個意粉多左層白汁,酸酸地其實都唔錯,但係食完都幾 heavy
#冬蔭公意大利飯 Tom Yum Gong Risotto $210
正式宣布呢個飯係全晚既焦點,冬蔭公既意大利飯都係第一次食,冬蔭公濃湯再燴個軟硬適中既意大利飯,其實味道都想像得到,係好正唔夠食 🤤