2018-05-17 1246 浏览
打邊爐係TVB好興既對白, 我地朋友之前又講下都唔出奇, 點知有日有個朋友一誚 , 成班竟然附和左真係去左打邊爐, 哈哈我地今次約左彌敦道附近, 因為近旺角, 又油麻地, 選既就係吞POT入到去坐正窗口位, 望景真係好鬼正配料全部自己搞, 一大盤野上, 我就落豉油, 蒜蓉同蔥, 加少少沙茶醬就正啦我地叫左個辣酒花螺雞煲(半隻)D料好鬼足, D花螺計計埋埋都超過十粒, 雞肉好嫩滑, 加埋D雞煲本身D醬真係一流我地都未開始食佢火鍋料已經大食左一輪, 真係幾抵食之後係飲品上枱先大檸樂 呢個份量, 28蚊好抵, 真係平時出面既一杯頂兩杯飲可樂打邊爐係最鬼正, 真係估唔到甘夾之後我地一齊夾手夾腳食哂D雞煲料店員就開始幫我地加上湯開始打邊爐炸魚皮好鬆脆, 冇油益味, 似岩岩新鮮炸起提議大家先食先食!!!!十全大寶丸十全姐係有10粒, 不過唔係十款, 但都有五款黑松露墨魚丸, 生拆蟹粉墨魚丸, 香煎鵝肝蝦丸, 黃金海膽黑墨丸, 芝心牛丸款款都獨當一面, 足料, 不過食果時小心飛哂D汁出黎蒜炒牛肉粒好食,唔難咬, 有牛肉味, 多汁豚肉片冇咩脂肪, 食落有豚肉味, 大約一塊5分鐘差不多鵝腸我第一次食鵝腸

入到去坐正窗口位, 望景真係好鬼正

我地叫左個
辣酒花螺雞煲(半隻)

我地都未開始食佢火鍋料已經大食左一輪, 真係幾抵食

之後係飲品上枱先

大檸樂
呢個份量, 28蚊好抵, 真係平時出面既一杯頂兩杯
飲可樂打邊爐係最鬼正, 真係估唔到甘夾

之後我地一齊夾手夾腳食哂D雞煲
店員就開始幫我地加上湯開始打邊爐

炸魚皮
好鬆脆, 冇油益味, 似岩岩新鮮炸起
提議大家先食先食!!!!

十全大寶丸
十全姐係有10粒, 不過唔係十款, 但都有五款
款款都獨當一面, 足料, 不過食果時小心飛哂D汁出黎

蒜炒牛肉粒
好食,唔難咬, 有牛肉味, 多汁

豚肉片
冇咩脂肪, 食落有豚肉味, 大約一塊5分鐘差不多

鵝腸
我第一次食鵝腸, 我以為會好似豬腸甘樣好難咬
估唔到又爽口, 又好食, 以後去打邊爐一定要叫黎食

帶子
鮮甜好味, 唔似係冰鮮帶子

筒蠔
隻隻都差唔多大小, 唔可以話好肥美,
但食落好多汁, 好鮮味

響鈴
店員提醒要盡快食, 因為岩岩新鮮炸起
放落火鍋幾秒就得, 脆口又鬆化
加埋湯汁真係一流!!!

蟹子墨魚滑
爽口彈牙唔駛講~~
蟹子蝦膠滑
蝦味好濃, 加埋湯汁食一流
2018-03-21